آيا همه مي توانند آبگوشت بخورند؟
آبگوشت يكي از غذاهاي سنتي ايرانيان بوده؛ اين غذا حاوي ويتامينA، گروه ويتامينهاي B به ويژه B۱۲ و مواد معدني مانند سلنيوم، فسفر، منيزيم، گوگرد، كلسيم، پتاسيم، آهن، مس، پروتئين و نشاسته است.
براي بررسي خواص آبگوشت و اينكه چه افرادي بايد در مصرف آن احتياط كنند با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفتوگو كرديم كه در ادامه مشروح آن را ميخوانيد.
خواص آبگوشت
گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئين آهن براي افراد لاغر و مبتلايان به كمخوني بسيار مفيد است؛ اين غذا قواي جنسي را افزايش ميدهد و تقويت كننده سيستم ايمني بدن است.
آبگوشت بهتر است همراه با سبزيجات و پياز مصرف شود؛ سبزيجات و پياز حاوي پتاسيم بوده بنابراين براي مبتلايان به فشار و چربيخون مفيد است؛ افراد دچار اين عوارض نبايد موقع مصرف آبگوشت به آن نمك اضافه كنند.
افرادي كه دچار اضافه وزن و چاقي هستند بايد در مصرف آبگوشت احتياط كنند، اين اشخاص بايد آبگوشت را همراه با نان جو ميل كنند.
مناسبترين زمان براي مصرف آبگوشت
اين غذا مقوي و سنگين است بنابراين بايد در وعده ناهار ميل شود؛ افرادي كه دچار ضعف معده هستند بايد پس از صرف آبگوشت يك استكان از تركيب عرقيجات زيره و زنيان ميل كنند؛ اين عرقيجات علاوه بر اينكه نفخ و باد شكم را از بين ميبرند به هضم غذا هم كمك ميكنند.
خوردن آبگوشت براي اين افراد ممنوع
مبتلايان به نقرس بهتر است اين غذا را استفاده نكنند و در صورت مصرف حتماً مقداري سماق و آبغوره به آن بيفزايند. مبتلايان به بيماريهايي مانند گواتر، چربي و فشارخون خيلي بالا، اختلالات قلبي و عروقي، سنگ كليه اگزالاتي، ميگرن و پاركينسون بايد در مصرف اين غذا احتياط كنند؛ اشخاص سوداوي مزاج هم بهتر است آبگوشت را استفاده نكنند.